Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Mandráki kikötő

Görögország, Rodosz, Látnivalók

Mandráki kikötő

Rodosz, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Akti Sachtouri, Rodos 85100 Görögország

A Mandráki kikötő mindig tele van kíváncsi turistákkal, akiket a kikötő sajátos hangulata, a nyüzsgés, a bárok és kávézók vonzanak ide. Itt találjuk a jachtkikötőt és a hullámokok kis helyi halászhajók is ringanak. Egy kicsit odébb kirándulóhajókat és szigetközi hajókat szemlélhetünk. Bejáratát egy-egy oszlop tetején ülő szarvasbika- és tehén bronzszobra vigyázza.

A kikötő kitűnő helyszín a helyi élet megfigyelésére, a közeli üzletekben pedig olajbogyót, diót és vámmentes italokat vásárolhatunk.

A kikötő érdekes látnivalója a három festői szélmalom, amelyek egykor a tengerjáró hajók számára őrölték a gabonát.
Az 1464-ben Burgundiai Jó Fülöp adományaiból épült Szent Miklós-erőd világítótornya ma is működik. Az erőd falain belül a Szent Miklós-templom bújik meg. 

Állítólag a Mindráki kikötőben állt minden idők egyik leghíresebb művészi remeke. A 30 méter magas, Hélios napisten tiszteletére emelt monumentális szobrot egy líndoszi Khárész nevű szobrász készítette 12 év alatt bronzból. Az alkotást az ókori világ hét csodája között tartoták számon, de Kr. e. 226-ban egy földrengés ledöntötte. A hagyományos feltevés szerint a hajók a szobor lábai között haladtak át, bár ezt a modern kutatók megkérdőjelezik.Mandráki kikötő
Rodosz, Görögország
Copyright: jpeg93160   Forrás: flickr

Rodoszi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!