Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Monte Smith

Görögország, Rodosz, Látnivalók

Monte Smith

Rodosz, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Rhodes

Az ősi város négyszer-ötször nagyobb volt a mostaninál és amfiteátrumszerűen kapaszkodott a Monte Smith lejtőire. A domb északi oldalán olasz építészek Athéna Polias és Zeus Polias templomának romjaira bukkantak. A templom a város egyik legjelentősebb szentélye volt. A déli épületek az ősi város intellektuális és művészeti életének központját alkották.

A magaslatot eredetileg Agios Stephanosnak nevezték. A Monte Smith nevet egy angol tengernagyról, Sydney Smithről kapta, aki 1802-ben megfigyelőpontot létesített itt.

Az olaszok helyreállították a 3. századi Apollón-templomot is, amely a tengeri hajók számára napjainkban is fontos tájékozódási pont, alatta egy restaurált stadion található.
Kr. e. 2 században épülhetett a közeli kis színház is, amelyben zenei és egyéb előadásokat rendeztek Apollón tiszteletére. A stadiontól délnyugatra síremlékek és a város külső fala húzódik. 

Kellemes időben, este nagyon jó felsétálni a Monte Smithre, gyönyörű kilátás nyílik innen a tengerpartra. Különösen alkonyatkor, amikor csodásan szép naplementében gyönyörködhetünk.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Monte Smith
Rodosz, Görögország
Copyright: curlewpd   Forrás: flickr

Rodoszi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!