Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Nagymesterek Palotája

Görögország, Rodosz, Látnivalók

Nagymesterek Palotája

Rodosz, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Alexandridi 14, Rhodes 85100, Görögország
  • Nyitvatartás: Kedd - vasárnap: 8:30 - 15:00
    Hétfő zárva.

A Nagymesterek Palotáját (Anáktoro Tor Arkhónton) a máltai lovagrend és Helion de Villeneuve nagymester építette, a Héliosz napistennek szentelt templom helyére. A palota a török uralom idején börtönként és istállóként funkciónált. Sokáig elhagyatottan állt, majd 1856-ben valószínűleg egy villámcsapás következtében a lőporraktár felrobbant, ezzel közel 800 ember halálát idézve elő.

A Nagymesterek Palotájába a két hatalmas bástya közötti eredeti kapun léphetünk be, balra haladva a főbejárathoz jutunk, egyenesen pedig a belső udvart találjuk különféle szobrokkal.

A palota 200 terme közül a nagyközönség számára csupán 14 látogatható. A mozaikpadlóval díszített szobákba márványlépcső vezet, a helyiségekben római szobrokat, olasz bútorokat, faliszőnyeget és kínai vázákat tekinthetünk meg.

A római és kora keresztény kori mozaikok nem az eredeti berendezés részei, azokat az olaszok hozatták ide Kos szigetéről. A legérdekesebb a Kr. u. 1. századból származó, kilenc Múzsát ábrázoló mozaik, amely egy szoba teljes padlózatát borítja.

A palota ablakaiból gyönyörű kilátás nyílik a környékre.Nagymesterek Palotája
Rodosz, Görögország
Copyright: Nickophoto   Forrás: flickr

Rodoszi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!