Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Török negyed

Görögország, Rodosz, Látnivalók

Török negyed

Rodosz, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Rhodes

Rodoszon ma is jelentős számú mohamedán közösség él, akik egy része a 16. századi hódításkor, mások 1913-ban kerültek ide, amikor a görög és török mohamedánok elűzték őket Kréta szigetéről. 

A Török negyed épületeit a sziget 1522-es elfoglalása után építették, ebben az időben a görögöknek napnyugtáig el kellett hagyniuk a külső városfallal elkerített területet. A templomokat mecsetekké alakították, melléjük minaterek épültek.

A Török negyed főbb látnivalói közé tartozik a Szulejmán-dzsámi, amelyt 1522-ben Nagy Szulejmán emeltetett a johanniták felett aratott győzelme emlékére. Ez Rodosz legnagyobb és a hívek által ma is használt dzsámija. A nagyközönség számára nem látogatható.

A Szujemán-dzsámi mellett található a Török Könyvtár, amelyben értékes török, arab és perzsa kéziratokat őriznek. Érdekes lehet két gyönyörűen díszetett Korán 1412-ből és 1540-ből.

Az Odos Sokratous közepe táján található az Aga dzsámi, amely különlegességét az adja, hogy gólyalábszerű cölöpökön áll.Török negyed
Rodosz, Görögország
Copyright: stuartspages   Forrás: flickr

Rodoszi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!